HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan,
  • 300 gr. dana yada kuzu eti,
  • 1 yemek kaşığı  un,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 diş sarımsak,
  • Kırmızı toz biber,
  • Karabiber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz,
  • Sıvıyağ,
  • Patlıcanlı beğendi için dilerseniz 1 çay bardağı kaşar rendesi de kullanabilirsiniz
Yapılışı: Küp küp doğranmış etleri sıvıyağ koyduğumuz tavaya alıp pişiriyoruz. Pişmesine yakın toz biber, karabiber ve tuzunu ekleyip kavuruyoruz. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz. Bir çatal yada doğrayıcı yardımıyla, sarımsağı da ekleyip püre haline getiriyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu kavuruyoruz, üzerine süt, karabiber ve tuzunu ilave ediyoruz. Kıvamını aldıktan sonra patlıcanları ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz. Tabağımıza önce patlıcanlı beğendiyi üzerine de etimizi koyup servis yapıyoruz.
                                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ