BİSKÜVİLİ BALKABAĞI PASTASI
- Krema için; 4 su bardağı süt,
- 5 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı dolusu un,
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta,
- Yarım paket vanilya,
- Tabanı için; yaklaşık 100gr. Tereyağı, 3 paket yulaflı bisküvi,
- Balkabağı püresi için; Yarım kg. balkabağı, 1 su bardağı toz şeker,
Yapılışı: Bisküvileri doğrayıcıda un haline getirip üzerine erimiş tereyağı döküp, karıştırıyoruz. Servis yapacağımız tabağa tabanı olmayan pasta çemberini alıp, bisküvili karışımı yayıp sıkıştırıyoruz. Doğradığımız balkabaklarını şekerini ilave edip bir tencerede yumuşayana kadar pişirip, püre haline getiriyoruz. Soğuduktan sonra bisküvili tabanın üzerine yayıyoruz. Muhallebi için vanilya hariç tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp kıvam alana kadar pişiriyoruz. Son olarak vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Biraz soğuduktan sonra balkabağı püresinin üzerine döküyoruz. Krema kıvam alana kadar en az 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz. Çemberi dikkatli bir şekilde çıkarıp, üzerini dilediğimiz şekilde dekore edip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder