CEPLİ POĞAÇA


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su, 
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • 1 paket instant (toz) maya,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 
  • Un, 
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı,
  • Arası için 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:  Mayayı ılık su ve süt karışımında eritip, un hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzeri kapalı olarak yarım saat mayalanması için dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yaklaşık tatlı tabağı ebatında açıyoruz. Üzerine sıvıyağ sürüp ikiye katlıyoruz. Tekrar yağ sürüp tekrar ikiye katlıyoruz. Alt ucundan hafifçe çekip tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika kadar tepside bekletip 185 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra katların arasına peynir, domates gibi dilediğimiz malzemeleri koyup servis yapıyoruz.
                                                     Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ