İNCİR UYUTMASI


Malzemeler
  • Yarım litre (2,5 su bardağı) süt,
  • 8-9 adet incir kurusu,
  • İsteğe göre 1 yemek kaşığı şeker,
  • Üzeri için ceviz, fıstık veya fındık
Yapılışı: İncirleri yaklaşık bir saat sıcak suda bekletip, ufak küpler halinde doğruyoruz.  Şekeri ilave ediyoruz.  Sütü ayrı bir  tencerede kaynatıp, yarısını incirlere ilave ediyoruz. Bir kaşık yardımıyla eze eze iyice karıştırıyoruz. Daha sonra kalan sütü de ekleyip blender ile 2-3 dakika homojen bir karışım elde edene dek çırpıyoruz.  Kaselere bölüştürdükten sonra üzeri kapalı olarak yaklaşık bir iki saat bekletip buzdolabına kaldırıyoruz.
                                                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ