ISPANAKLI TOP BÖREK



Malzemeler:

  • 3 adet yufka,
  • Yarım demek ıspanak,
  • 1 adet soğan, 
  • 2 adet yumurta,
  • Yaklaşık 1 su bardağı yoğurt,
  • Yaklaşık 1 su bardağı su,
  • 1 kase galeta unu,
  • Tuz, pul biber,
  • Sıvıyağ
Yapılışı: Ispanakları yıkayıp ince ince doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tuz ve pul biberi katıp bir iki dakika daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Yufkalardan birini açıp üzerini az bir miktar yağ ile yağlıyoruz. Üzerine ikinci yufkayı yayıp onu da yağlıyoruz. Son yufkayı da üstüne serip, çırpılmış su yoğurt karışımını sürüyoruz. Çekmesi için bu şekilde yaklaşık bir on on beş dakika bekliyoruz. Sonra yufkayı önce dörde sonrada her bir parçayı beşe bölüyoruz. Kenar kısımlarına ıspanaklı harçtan koyup kenarlarını katlayarak top şeklini verecek şekilde sarıyoruz. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp  200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.                                                                                          Afiyet olsun:)













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ