KARNABAHAR BEĞENDİLİ BONFİLE




Malzemeler:

  • 500 gr. bonfile,
  • Yarım karnabahar, 
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi,
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik,
  • Sıvıyağ
Yapılışı:  Bonfileleri bir miktar sıvıyağ koyduğumuz düdüklü tencerede renk değiştirene kadar hafif kızartıyoruz. Tuz, baharatları ve domates salçasını ekleyip bir iki dakika daha pişirip, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede karnabaharı tuzunu ekleyip haşlıyoruz. İnce ince kesiyoruz. Bir tavada tereyağını eritip unu ekleyip kavuruyoruz. Üzerine rendelenmiş sarımsağı ilave edip onu da kavurup sütü ekliyoruz ve kıvam alana kadar sürekli karıştırıyoruz. Tuz, karabiber, karnabahar ve kaşar rendesini de katıp bir kaç dakika daha pişiriyoruz. Servis tabağına beğendiyi koyup üzerine bonfileleri dizip servis yapıyoruz.
                                          Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ