MERCİMEK KÖFTESİ



Malzemeler:


  • 1 su bardağı ince bulgur, 
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek,
  • 1 adet büyük boy soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay  bardağı sıvıyağ,
  • 4,5-5 su bardağı kadar su,
  • Limon suyu,
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon,
  • İnce doğranmış maydonoz ve yeşil soğan,
Yapılışı: Mercimeği yıkayıp su ve tuzunu ekleyip çok hafif suyu kalacak şekilde haşlıyoruz. Bulguru ekleyip bulgurlar kabarana kadar kapağı kapalı olarak bekletiyoruz. Beklettikten sonra kıvamı kuru gelirse biraz daha sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak bir iki dakika daha dinledirebilirsiniz. Ayrı bir yerde ince doğranmış kuru soğanı sıvıyağda soteleyip salçaları ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra mercimek bulgur karışımına döküyoruz. Limon suyu ve baharatları da katıp iyice yoğuruyoruz. Son olarak ince doğranmış yeşillikleri de katıp karıştırdıktan sonra şekil verip servis tabağına alıyoruz.
                                                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ