MEYVELİ KREMALI KEK







Malzemeler: 


  • Keki için; 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 4 yumurta, 
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 2,5 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • Krema için; 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 paket toz kremşanti,
  • Kremşanti için yarım su bardağı soğuk süt
  • Keki ıslatmak için; 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı şeker,
  • Üzeri için; muz ve kivi
Yapılışı: Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Yumurta, şeker, sıvıyağ ve vanilyayı bir kapta mikser ile 2-3 dakika çırpıyoruz. Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve sirkeyi ekleyip bir dakika daha çırpıyoruz. 26 cm çapındaki yuvarlak kalıbı yağlayıp kek harcını döküyoruz. 15-20 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krema için, nişasta, süt, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp pişiriyoruz. Kıvam alıp kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip ocağı kapatıyoruz. Kremşantiyi yarım su bardağı soğuk sütle çırpıp soğuyan muhallebiye katıp tekrar çırpıyoruz. Keki şekerli sütle ıslatıp kremayı döküyoruz. Muz ve kivi ile süsleyip servis yapıyoruz.
                                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ