MISIR ÇORBASI



Malzemeler:

  • 1 adet ufak boy soğan,
  • 1 yemek kaşığı un, 
  • 1,5 yemek kaşığı mısır unu,
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır,
  • 1 su bardağı süt,
  • Tereyağı,
  • Tuz, karabiber, nane,
  • Sıvıyağ,
  • Su
Yapılışı: Soğanı doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz. Mısır unu ve buğday ununu da ekleyip kavuruyoruz. Su, süt ve tuzunu katıp biraz kıvam aldıktan sonra blender ile çırpıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Pişmesine yakın mısır ve karabiberi katıp birkaç dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz. Üzerine naneli yağ döküp servis yapıyoruz.
                                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ