PORTAKALLI KEK


Malzemeler:


  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi,
  • 1,5 paket kabartma tozu, 
  • 1 su bardağı şeker,
  • Un
Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikserle birkaç dakika çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi ekleyip tekrar çırpıyoruz. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu katıp klasik kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbına hamuru döküp önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
                                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ