SÜTLÜ KOL BÖREĞİ





Malzemeler:


  • 250 gr. kıyma,
  • 2-3 adet patates,
  • 1 adet soğan,
  • Tuz, karabiber,
  • 5 adet yufka,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 100 gr. tereyağı, 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • Üzeri için susam
Yapılışı: Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip onu da kavurduktan sonra ince rendelenmiş patatesleri, tuz ve karabiberi katıp kavurmaya devam ediyoruz. Ayrı bir yerde eritip hafif soğuttuğumuz tereyağına sıvı yağ ve yumurtaları katıp çırpıyoruz. Yufkaları ortadan ikiye bölüp yağlı harçtan üzerine sürüyoruz. Yufkanın yuvarlak olan kısmına kıymalı harçtan koyup kol böreği şeklinde rulo yapıyoruz. Gül böreği gibi sarıp yağlanmış tepsinin ortasına koyuyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp fotoğraftaki gibi tepsiye diziyoruz. Üzerine kalan harcı sürüp, sütü döküyoruz. Bolca susam serpip, ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
                                                      Afiyet olsun:)

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    KIYMALI BABAGANNUŞ

    EKMEK SUFLESİ

    PİTA EKMEĞİ