TAVUKLU BUĞDAY SALATASI

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı buğday,
  • Yarım tavuk göğsü,
  • 5-6 adet kornişon turşu,
  • Dereotu,
  • Yoğurt,
  • 1-2 diş sarımsak,
  • Tuz, pul biber, kırmızı toz biber,
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • İsteğe göre yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı: Buğdayları tuz eklediğimiz suda haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede tavuk göğsünü haşlıyoruz. İkisi de biraz soğuyunca, ufak ufak parçaladığımız tavukları buğdaylara ekliyoruz. Doğranmış dereotu ve turşuları da ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak istersek nohutları ve sarımsaklı yoğurdunu ilave ediyoruz. Üzerine kırmızı biberli yağ yapıp gezdiriyoruz.
                                                                  Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ