BAL SOSLU HAVUÇLU KEK
- 3 yumurta,
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker,
- 1 su bardağı süt,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 2 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 2 adet havuç,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Sosu için, Yaklaşık yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı ekliyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın karışımını da eleyerek ilave ediyoruz. Son olarak ceviz içi ve rendelenmiş havuçları katıp karıştırıyoruz. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba döküp, önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sos için limon suyu ve balı bir sos tenceresine alıp kaynar kaynamaz ocaktan alıyoruz. Kek hafif soğuduktan sonra üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder