ÇÖREKOTLU MİNİ KURABİYE


Malzemeler:

  • 125 gr. Oda sıcaklığında margarin yada tereyağı,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 yumurta akı,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Yaklaşık 4 yemek kaşığı çörekotu,
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • Un, 
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Un, kabartma tozu ve çörekotu hariç tüm malzemeyi karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edecek şekilde unu, kabartma tozu ve çörekotunu ekleyip yoğuruyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik yuvarlaklar şeklinde diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
                                                                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ