FISTIK KROKANLI BİSKÜVİLİ KUP





Malzemeler:


  • Yarım litre süt,
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım paket kakaolu petit beurre bisküvi,
  • Krokan için yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı antepfıstığı,
Yapılışı: Krokan için şekeri bir tavaya alıp karamelize olana kadar pişiriyoruz. Üzerine antep fıstıklarını ekleyip karıştırıyoruz. Yağlı kağıdın üzerine yayıp soğutuyoruz. Soğuduktan sonra elimizle kırarak küçük parçalara ayırıyoruz. Muhallebi için süt, şeker, nişasta ve unu karıştırıp pişiriyoruz. Pişmesine yakın vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Kuplara birer kaşık muhallebi döküp üzerine iri parçalanmış bisküvi sonra tekrar muhallabi ve krokan olacak şekilde sırayla dolduruyoruz. Üzerini krokan parçalarıyla süsleyip servis yapıyoruz. 
                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ