HAVUÇLU KABAK TARATOR




Malzemeler:

  • 3 adet kabak,
  • 1 adet büyük boy havuç,
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi,
  • 1-2 diş sarımsak,
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi,
  • 1 tutam dereotu,
  • 2 yemek kaşığı mayonez,
  • Nane, tuz, pulbiber,
  • Yoğurt
Yapılışı: Kabak ve havucu rendeleyip, tuzunu da ekleyip soteliyoruz. Biraz soğuduktan sonra ekmek içi, ceviz, rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış dereotu ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. Servis yapacağımız zaman mayonez ve yoğurdu ilave edip dereotuyla süsleyip servis yapıyoruz.
                                              Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ