HÜRREM SULTAN YEMEĞİ


Malzemeler:


  • 500 gr. kırmızı et (kuşbaşı et yada sotelik doğranmış antrikot olabilir)
  • 250 gr. mantar, 
  • 1 adet soğan,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, 
  • Sıvıyağ,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 adet ufak boy domates,
  • Tuz, karabiber, pul biber, tozbiber,
  • Püre için; 4 adet patates, tuz, 1-2 yemek kaşığı tereyağı, süt
Yapılışı: Sıvıyağ eklediğimiz düdüklü tencereye eti de ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra doğranmış mantarları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Doğranmış soğan, domates, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Bir miktar su ve tereyağını ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Püre için patatesleri haşlayıp , sıcakken tuz, tereyağ ve sütü ekleyip blender ile pürüzsüz hale gelene dek çırpıyoruz. Pürenin üzerine pişen etimizden koyup servis yapıyoruz. Dilerseniz yanına tost makinesinde birkaç dakika tuttuğumuz domates ve biberlerle servis yapabilirsiniz:)
                                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ