İNCİRLİ TOPLAR



Malzemeler:
  •         500gr. kuru incir
  •         1 çay bardağı şeker
  •         3 yumurta akı
  •         1 tatlı kaşığı tarçın
  •         1 paket vanilya
  •         2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
          Yapılışı: İncirleri yıkayıp çok ince bir şekilde doğruyoruz. Tüm malzemeyi yapışmaz  bir tavaya alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Soğuduktan sonra yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar halinde diziyoruz. önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 7 dakika pişirip, hindistan cevizine buluyoruz. Bir iki dakika fazla tutarsanız yanabilirler dikkat!:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ