KARNABAHAR ÇORBASI


Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı dolusu un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 kase kadar haşlanmış karnabahar,
  • 3/4 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber,
  • Bir tutam ince kıyılmış dereotu,
  • Su
Yapılışı: Tereyağını eritip unu kavuruyoruz. Bir miktar su ekleyip bir iki dakika karıştırarak pişiriyoruz. İnce doğranmış haşlanmış karnabaharları ve tuzunu da katıp blender ile çırpıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Pişmesine yakın karabiber ve sütü ekliyoruz. Kıvamına göre su ilavesini de yapıyoruz. Piştikten sonra ince doğranmış dereotunu katıp ocaktan alıyoruz.
                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ