KOLAY KREM KARAMEL




Malzemeler:

  • 1 litre süt,
  • 2 adet yumurta, 
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un, 
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta,
  • Karameli için; 5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Üstlerinde biraz boşluk kalacak şekilde porsiyonluk kaplara boşaltıyoruz. Karameli için şekeri karamelize olana kadar ısıtıyoruz ve yaklaşık birer yemek kaşığı kadar muhallebilerin üstlerine döküyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında en az iki üç saat bekletip, ters çevirip servis yapıyoruz.
                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ