MUZLU MİLFÖY PASTASI

Malzemeler:
  • 8 adet milföy,
  • 2 adet muz,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • Yarım paket vanilya
  • Üzeri için pudra şekeri, Antep fıstığı, benmari usulü eritilmiş çikolata
Yapılışı: Sütü ufak bir tencereye alıp üzerine un, nişasta ve şekeri ekleyip çırpıyoruz. Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişmesine yakın vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Milföy hamurunun her birini iki eşit parçaya ayırıp iki adet dikdörtgen hamur elde ediyoruz. Hamurların her yerine çatal batırıyoruz ve önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Hamurların üzerine soğuyan muhallebiden sürüp dilimlenmiş muzları koyup ikinci milföyü üzerine kapatıyoruz. En üstüne bol pudra şekeri ve antepfıstığı serpiyoruz.
Afiyet olsun:) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ