NİŞASTALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE
- 2 yumurta
- 1/2 paket oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için: Yarım çay bardağı sıvıyağ, 4-5 yemek kaşığı nutella, 1 su bardağı çekilmiş mısır gevreği
Yapılışı: Margarin, şeker ve yumurtayı yoğuruyoruz, sonra diğer malzemeleri ekliyoruz. margarinimiz çok yumuşak olmazsa hamuru toparlayamayabiliriz, onun için margarinin kıvamı önemli! Hamurdan küçük toplar yapıp, sıcak fırında üzeri hafif çatlayana kadar pişiriyoruz. Sararmadan fırından çıkarıyoruz!
Ayrı bir yerde çikolatalı karışımı benmari usulü eritip yağı ekliyoruz. pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sora önce çikolatalı karışıma sonrada çekilmiş mısır gevreğine batırarak servis ediyoruz
Yorumlar
Yorum Gönder