PRATİK FISTIK EZMESİ

Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik bir şekerleme tarifi...


Malzemeler: ( 20 adet için)
  • 100 gr. toz Antep fıstığı,
  • 100 gr. pudra şekeri,
  • 20 gr. su ( yaklaşık 3 yemek kaşığı)
Yapılışı: Fıstık içini doğrayıcıda iyice toz olana kadar çekip, şekerini ilave ettikten sonra tekrar karıştırıyoruz. Son olarak suyunu da azar azar kıvamına bakarak ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı streç filme serip fotoğraftaki gibi yuvarlak şerit oluşturuyoruz. Üzeri kapalı olarak buzdolabında bir iki saat dinlendiriyoruz. Daha sonra bir iki cm boyunda kesip servis yapıyoruz.
                                                                     Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ