TAHİNLİ TART



Malzemeler:

  • 1 paket yumuşak margarin,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • İsteğe göre 1-2 yemek kaşığı şeker,
  • Un,
  • İçi için; 1 su bardağı tahin,
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz,
  • 1 su bardağı şeker
Yapılışı: Margarin yoğurt ve şekeri yoğurup üzerine un ve kabartma tozu karışımını ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yaklaşık yarısına yakınını ayırıp dondurucuda donduruyoruz. Kalan hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıyoruz. Tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayıyoruz. Donmuş hamuru da rendeleyip tartın üzerini kaplıyoruz. 175 derecede pişiriyoruz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
                                                                              Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ