YUFKA ÇANAĞINDA FIRIN SEBZELİ SALATA



Malzemeler:


  • 1 adet göbek salata,
  • 2 adet kabak,
  • 2 adet havuç,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • Cherry domates,
  • 2 adet yufka,
  • 5-6 adet ceviz,
  • Nar ekşisi yada limon suyu,
  • Tuz, karabiber, 
  • Zeytinyağı
Yapılışı: Havuç, kabak ve biberleri ince uzun şeritler halinde doğrayıp, tuz, karabiber ve yağ ile harmanlıyoruz. 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Yufkaları yuvarlak kesip, fırına girebilecek bir kaseyi ters çevirip yağlıyoruz, üzerine yuvarlak kesilmiş yufkadan iki kat koyup en üst yufkaya da yağ sürüp 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Sebzeler soğuduktan sonra doğranmış salatayla harmanlayıp, iri parçalanmış ceviz ve domatesleride ekleyip, yufka çanaklarına paylaştırıyoruz. Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi döküp servis yapıyoruz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ