KATMERLİ RULO POĞAÇA
Malzemeler:
- Yarım su bardağı süt,
- Yarım su bardağı su,
- Yarım su bardağı sıvıyağ,
- 1 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığından biraz az tuz,
- Yarım paket yaş maya,
- Yarım paket eritilmiş margarin,
- Un,
- İçi için beyaz peynir,
- Çörekotu, susam
- Üzeri için yumurta sarısı
Peynir yerine patates, kıyma yada ıspanakla da deneyebilirsiniz.
Yapılışı: Mayayı ılık su süt karışımında iyice erittikten sonra tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz, son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru önce ikiye sonra her bir parçayı sekiz parçaya ayırıyoruz. Her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak sekiz tanesini üst üste koyuyoruz. Bu sekiz kat hamuru milföy kalınlığını elde edene kadar tekrar açıyoruz ve fotoğraftaki gibi 16 parçaya ayırıp, geniş kısımlarına iç malzemeyi koyup, bastırmadan rulo yapıyoruz. Hamurun kalan diğer yarısına da aynı işlemi uyguluyoruz. Yumurta sarısını sürüp, çörekotu ve susamı serptikten sonra yaklaşık bir saat mayalanmasını bekliyoruz. 165 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder