KREMALI MANTAR ÇORBASI


Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı dolusu un,
  • 1 paket krema,
  • 150-200 gr mantar,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Su,
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı,
  • İsteğe göre yarım paket bulyon
Yapılışı: Mantarları ince ince doğrayıp, harlı ateşte çok fasla yumuşamayacak şekilde, suyunu çekene kadar soteliyoruz. Bir tencereye aldığımız suda mantarlar suyun rengini değiştirene kadar kaynatıyoruz. Ayrı bir yerde unu tereyağında kavuruyoruz. Bir miktar soğuk suyla kıvamını açıp kaynayan mantarlı suya ekliyoruz. Tuz, karabiber ve istersek bulyonu ekleyip karıştırıyoruz. Pişmesine yakın kremayı ilave ediyoruz
                                                 
                                                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ