KÜL KURABİYESİ



Malzemeler:

  • Yarım su bardağı sıvıyağ, 
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin yada tereyağı, 
  • 1 yumurta,
  • 1paket kabartma tozu, 
  • Yaklaşık bir paket vanilya, 
  • Un, 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Üzerini bulamak için 2-3 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı: Tüm malzeme karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır. 170 derecede çok hafif pembeleşene kadar pişirilir. Bir miktar ılınınca kakao ve pudra şekeri karışımına bulanır.
                                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ