PORTAKALLI LİMONATA


Malzemeler:

  • 1 adet portakal,
  • 2 adet limon,
  • 2 litre su,
  • Yarım bardaktan biraz fazla şeker ( şeker miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
Yapılışı: 1 limon ve portakalı dondurucuda donduruyoruz. Daha sonra dondurucudan çıkarıp biraz yumuşamasını bekledikten sonra küçük parçalara kesip kabuklarıyla birlikte rondoda şeker ve diğer limonun suyunuda içine ekleyip püre haline getiriyoruz. Tel süzgece bu püreyi alıp üzerine suyu döküp aromasının çıkması için bir kaşık yardımıyla eze eze süzüyoruz. Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
                                                   Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ