PÜRELİ TAVUK KAPAMA



Malzemeler:

  • Yarım kg. sotelik doğranmış tavuk kalça,
  • 1 su bardağı bezelye konservesi,
  • 1-2 diş sarımsak,
  • Yaklaşık 1 paket kadar  sıvı krema,
  • Toz fesleğen, karabiber, tuz,
  • Zeytinyağı,
  • Püresi için; 4 adet patates,
  • 2 yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı,
  • Tuz, karabiber
Yapılışı: Zeytinyağı döktüğümüz tavada tavukları soteliyoruz. Sarımsak rendesini ilave ediyoruz. Pişmesine yakın bezelye, tuz ve baharatları katıyoruz. Piştikten sonra kıvamına bakarak azar azar kremayı ekleyip kısık ateşte bir iki dakika pişirip fırın kaplarına paylaştırıyoruz. Püresi için patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz. İçine tuz, tereyağı ve karabiberi katıp, soğumaya bırakıyoruz. Biraz soğuduktan sonra yumurta sarılarını ekleyip karıştırıyoruz. Krema sıkma torbası yardımıyla tavukların üzerini püreyle istediğimiz şekilde kaplayıp, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında püre hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
                                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ