AĞLAYAN PASTA





Malzemeler:


  • 3 adet yumurta, 
  • 2 kahve fincanı un,
  • 2 kahve fincanı toz şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Yarım paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao,
  • Üzeri için 1,5 su bardağı soğuk süt,
  • 1 paket krem şanti,
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • Kreması için; 1 paket çikolatalı sos, yarım litre süt, 50 gr. Bitter çikolata 
Yapılışı: Kek için şeker, yumurta ve vanilyayı çırpıp kalan kek malzemelerini ekliyoruz. Tüm malzemeyi mikserle iyice çırptıktan sonra yağlanmış fırın kabına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Sonra üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü döküyoruz. Çırpılmış krem şantiyi de üzerine yayıyoruz. Bitter çikolatayı ekleyip tarifine göre pişirdiğimiz çikolata sosunu soğuduktan sonra en üstüne döküp, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
                                                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ