BAL PARMAK TATLISI



Malzemeler:


  • Oda sıcaklığında 125 gr. tereyağı,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 2 adet yumurta,
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Çay kaşığının ucuyla tuz,
  • Un,
  • Şerbeti için; 3 su bardağı su,
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • 1 çay kaşığı limon suyu,
  • Üzerini bulamak için irmik
Yapılışı: Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısıp yaklaşık 10 dakika daha ocakta tutup soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için; yağ ve şekeri mikserle çırpıp un dışındaki tüm hamur malzemelerini ekliyoruz. Son olarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş unu ekliyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, fotoğraftaki gibi uzatıyoruz. Heryerini irmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra 4-5 dakika bekleyip, ılıklaşan şerbeti üstlerine döküyoruz. Şerbeti çekmesi için birkaç saat bekletiyoruz.
                                                              Afiyet olsun:)          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ