BEŞAMEL SOSLU BUĞU KEBABI




Malzemeler:

  • 500 gr. Kuşbaşı et,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet büyük boy garnitür,
  • Sıvıyağ, 
  • 1-2 diş sarımsak, 
  • Tuz, pul biber,
  • Beşamel sos için;  1 yemek kaşığı dolusu un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yada 1,5 su bardağı kadar süt,
  • Tuz, karabiber, sarımsak
  • Üzeri için kaşar rendesi
Yapılışı: Sıvıyağ eklediğimiz düdüklü tencereye etleri alıp bir kaç dakika kavurduktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz. Soğan da biraz sotelenince tuz, pul biber ve hafif üzerine çıkacak kadar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Garnitürü de pişen ete ekleyip birlikte beş altı dakika kadar pişiriyoruz. Beşamel sos için tereyağını eritip, içine bir diş sarımsak rendesi ekliyoruz. Daha sonra unu ekleyip kavuruyoruz. Sütünü bozadan daha akışkan bir kıvam elde edene kadar ekliyoruz. Tuz ve karabiberi katıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Güveç kaplara eti paylaştırıp üzerini beşamel sosla kaplıyoruz. En üste kaşar rendesi serpip 185 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz eti  biraz az pişirip garnitür yerine  taze sebzeler ekleyip birlikte pişirebilirsiniz.
                                                                                   Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ