DOMATES ÇORBASI


Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 adet büyük boy domates,
  • 1-1.5 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağı et suyu yada et  bulyon,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • Su,
  • Üzeri için kaşar rendesi
Yapılışı: Yağı tencereye alıp erittikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz.  Kavrulduktan sonra salça ve domates püresini de ekleyip bir  iki dakika daha kavuruyoruz. Daha sonra üzerine soğuk su ve et suyunu  ekleyip, pürüzsüz olması için sürekli karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ekliyoruz.  İstediğimiz kıvama göre kaynadıktan sonra sıcak su ekleyebiliriz. Servis yaparken isteğe göre üzerine kaşar rendesi serpiyoruz..

                                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ