ELMALI KEK



Malzemeler:

  • 3 adet elma,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 3 adet yumurta,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 2 paket kabartma tozu,
  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Elmaları soyup yaklaşık yarım kesmeşeker büyüklüğünde doğruyoruz. Ayrı bir yerde  yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz. Üzerine sıvıyağı, un, kabartma tozu, tarçın ve çekilmiş cevizi ekleyip tekrar çırpıyoruz. Son olarak elmayı ilave edip parçalanmaması için bir kaşık yardımıyla karıştırıp, yağlayıp un serptiğimiz kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
                                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ