ERİŞTELİ KÖFTELİ ÇORBA


Malzemeler: (4-5 kişilik)
  • 200 gr. kıyma,
  • Yarım su bardağı erişte makarna,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • Nane, pul biber, karabiber,
  • 1 su bardağı et suyu yada bir paket et bulyon,
  • Tuz,
  • 1-2 tatlı kaşığı limon suyu,
  • Su
Yapılışı: Kaynattığımız suyun içine erişteleri atıp hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ayrı bir kapta un, yoğurt, limon suyunu bir miktar soğuk suyla birlikte iyice çırpıyoruz. Kaynayan sıcak sudan bu karışımın içine bir iki kepçe döküp ılıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı erişteler yumuşayınca tencereye boşaltıyoruz. Tuz ve et suyunu da ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.  Tuz ve karabiberle yoğurduğumuz kıymadan yaptığımız minik köfteleri, ayrı bir tavada erittiğimiz tereyağında kızartıyoruz. Ocağı kapatmamıza yakın nane ve pul biberi ekleyip bir dakika daha pişiriyoruz. Ocaktan aldığımız çorbamıza pişen köfteleri katıp karıştırıyoruz.
                                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ