FİNCANDA GÜLLAÇ




Malzemeler:
  • 6 adet güllaç yaprağı,
  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • Ceviz, antepfıstığı
Yapılışı: Süte şekeri ekleyip kaynatıyoruz. Sütün sıcaklığı biraz azalıp hafif ılık hale gelince  güllaç yapraklarını yumuşayana kadar sütle ıslatıyoruz. Türk kahvesi fincanına ıslattığımız güllaç yapraklarından bir parça seriyoruz ve çekilmiş ceviz koyuyoruz, üzerine bir parça daha yaprak koyarak kapattıktan sonra ters çevirip kabımıza alıyoruz. Bir fincana yarım güllaç yaprağı  olacak şekilde, güllaç yaprakları bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Sütün fazlasını üzerlerine döküp buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis yaparken antepfıstığı yada ceviz serpiyoruz.
                                                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ