KAT KAT ANTRİKOT

Malzemeler:
  • 4 parça antrikot,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 200 gr mantar,
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Sıvıyağ,
  • Kekik,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3-4 yemek kaşığı süt

Yapılışı: Antrikotları önlü arkalı hafif kızartıyoruz. Kekik , karabiber ve tuzunu ekliyoruz. Salçayı yarım bardak suda eritip ete ekliyoruz. Düdüklü tencereye antrikotları alıp, üzerini birkaç parmak geçecek kadar  kaynar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede patatesleri haşlıyoruz. Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyip, parçalayıcı yardımıyla püreyi hazırlıyoruz. Mantarları yıkayıp, ince ince doğrayıp, tuzunu ekleyip, soteliyoruz. Fırın kabına önce pişen antrikotları, üzerine püreyi , onun üzerine de mantarları yayıyoruz. En üstüne de kaşar rendesini serpip, fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.                                                                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ