MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler:
- Kadayıfı için; 400gr. kadayıf,
- 3 çorba kaşığı tereyağı,
- 3 çorba kaşığı şeker,
- 1 su bardağı ceviz içi,
- Muhallebi için; 100 gr. margarin,
- 1 su bardağından bir parmak fazla un,
- 1 su bardağından bir parmak fazla şeker,
- 1 litre süt,
- 1 paket krem şanti,
- 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı: Kadayıfı ufak ufak doğruyoruz. Yada dondurucuda dondurup ufalıyoruz. Yapışmaz bir tencereye alıp, üzerine ceviz, şeker ve tereyağı ekleyip sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Muhallebi için yağı eritip unu ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra şekeri de katıp bir iki dakika daha kavuruyoruz. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz. Muhallebi biraz soğuyunca, bir bardak soğuk sütle çırpılmış krem şantiyi muhallebiye ekleyip blenderle iyice çırpıyoruz. Fotoğraftaki gibi kuplara paylaştırıp soğuyunca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder