SİMİT POĞAÇA

Malzemeler:


  • Yarım su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı su,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz,
  • Yarım paket yaş maya,
  • Un, 
  • İçi için beyaz peynir,
  • Üzeri için, yarım çay bardağı pekmez, 1 çay bardağı su karışımı, susam
Yapılışı: Su ve sütü karıştırıp ılıktan biraz sıcak olacak şekilde ısıtıyoruz. Mayayı bu karışımda şekeri de ekleyip eritiyoruz. Üzerine un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edip karıştırdıktan sonra yumuşak bir hamur elde edecek şekilde unu ekleyip üzeri kapalı olarak yaklaşık 45-50 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açtıktan sonra içine peyniri koyup yuvarlak olacak şekilde kapatıp yuvarlıyoruz. Önce pekmez su karışımına sonra susama bulayıp kapattığımız taraf alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
                                              Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ