TAVUKLU BOHÇA KREP


Malzemeler: ( 3-4 adet için)
  • 400 gr. sotelik doğranmış tavuk budu,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • Tuz,
  • Karabiber, toz biber, kekik, pul biber
  • Krep için; Yarım su bardağı un, Yarım su bardağından biraz fazla süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz 
  • Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, tuz, karabiber, 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
  • Üzeri için; 1 adet domates, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Krep malzemelerinin tamamını bir kaba alıp, çırparak, bozadan daha akışkan, pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Yapışmaz bir tavaya bir kepçe döküp her yerine  yayıyoruz. Harlı ateşte arkalı önlü pişiriyoruz. Ayrı bir tavaya sıvıyağı alıp tavukları soteliyoruz. Biraz sotelendikten sonra biber tuz ve baharatları ekleyip pişiriyoruz. Krebin ortasına tavuklu karışımı koyup, fotoğraftaki gibi katlıyoruz. Beşamel sos için unu yağda kavurup, sütünü, tuz ve karabiberi ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Kreplerin üzerini kaplayacak şekilde beşamel sosu döküyoruz. Üzerine halka halka doğradığımız domates diliminden koyup 175 derecede pişiriyoruz. Piştikten sonra kaşar rendesi serpip kızarana kadar tekrar fırına koyuyoruz.
                                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ