KADAYIFLI SARMA
Malzemeler:
- 2 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı yoğurt,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı su,
- Birkaç damla limon suyu,
- Çay kaşığının ucuyla az miktar tuz,
- Un,
- 250-300 gr. Tel kadayıf,
- 1 su bardağı ceviz içi,
- 250 gr. Tereyağı ve margarin karışımı,
- Hamuru açmak için bir miktar nişasta,
- Şerbeti için; 3 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, birkaç damla limon suyu
Yapılışı: Yumurta, sıvıyağ, su, limon suyu, yoğurt, tuz ve un karıştırılarak çok sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz ve yaklaşık 40 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz. Hepsini birden aynı anda açıp inceltiyoruz. Yufkaları iki iki ayırıp, çevresinin yarısına yuvarlak olacak şekilde hafif yağla tel tel açtığımız kadayıftan ve cevizden serpip sıkı bir şekilde rulo yapiyoruz. 1-2 cm genişliğinde kesip yan çevirip tepsiye diziyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağ ve margarin karışımını döküp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıyoruz. Sarmalar ılık şerbet de ılıktan biraz daha sıcakken üzerine döküyoruz. Toz fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder