PORTAKALLI BİSKÜVİ



Malzemeler:

  • 125 gr. oda sıcaklığında margarin,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 portakal kabuğu rendesi,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri,
  • Un,
  • Üzeri için 80 gr. bitter çikolata
Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Merdane yardımıyla yaklaşık yarım cm kalınlığında açıyoruz. İstediğimiz kalıpla kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 170 derece fırında pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerini benmari usulü erittiğimiz bitter çikolata ile süsleyip, çikolata donunca servis yapıyoruz.
                                                       Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ