TAVADA EKMEK


Özellikle et yemeklerinin yanına ve kahvaltılara çok yakışan pratik, lezzetli bir ekmek tarifi...

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ,
  • 1 paket kuru maya,
  • Un,
  • Tuz,
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı: Mayayı, ısıttığımız sütte çözünene kadar karıştırıyoruz. (Mayanın etkisini gösterebilmesi için sütümüzün soğuk yada çok sıcak olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor.). Üzerine tuz, şeker ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak da unu ekleyip yumuşak, hafif  ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Kabın ağzı kapalı olarak bir kaç saat mayalanmaya bırakıyoruz.  Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte hamurlar alıp  merdane ve un yardımıyla milföyden biraz daha kalın daireler açıyoruz. İyice kızmış olan yapışmaz bir tavada, harlı ateşte arkalı önlü pişiriyoruz. (tava iyice kızmış olmazsa istenilen sonucu alamayız.) 
                                                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ