ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler:
  • 4 adet enginar,
  • 1 ufak kavanoz garnitür,
  • Yarım demet dereotu,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • Limon suyu,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 adet kuru soğan
Yapılışı: Ayıklanmış enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletiyoruz. Ayrı bir yerde limon suyu, un, şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Enginarları geniş bir tencereye yan yana olacak şekilde diziyoruz. Soğanı yağda soteleyip içine garnitürü ekliyoruz. Enginarları  bu garnitürle dolduruyoruz. Unlu karışımı enginarların üzerine döküyoruz, suyunu da ekleyip enginarlar hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpiyoruz.
                                                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ