ELMALI DÜĞME KURABİYE



Malzemeler:


  • 125 gr. Oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 yumurta, 
  • 1,5 çay bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı buğday nişastası,
  • Yaklaşık 3-3,5 su bardağı un, 
  • İçi için; 4 adet elma, 4 yemek kaşığı şeker,  1,5 çay kaşığı tarçın, yarım su bardağı ceviz içi
Yapılışı: Un hariç tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştırıyoruz. Açılabilecek kıvamda sert olmayacak  bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ekleyip yoğuruyoruz. Yaklaşık bir 20 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz. İçi için elmaları soyup rendeliyoruz, şekerini de ilave edip pişiriyoruz. Pişmesine yakın tarçın ve cevizini katıp ocağı kapatıyoruz. Hamuru yaklaşık yarım cm kalınlığında un yardımıyla açıyoruz. Su bardağının ağzıyla daire şeklinde kesip ortasına elmalı harçtan koyuyoruz. Üzerine kapatacağımız hamurun ortasını bıçakla artı şeklinde kesip üzerine kapatıyoruz ve etraflarına çatalla hafifçe bastırıyoruz. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
                                               Afiyet olsun:)
           

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ