ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
  • Hamuru için; 200 gr. eritilmiş margarin,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 tatlı kaşığı sirke,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  •  1 paket kabartma tozu,
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri,
  • Un,
  • İçi için; 2 elma rendesi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı toz şeker, yarım su bardağı ceviz içi,
  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Elma rendesi ve şekeri tavaya alıp elmalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra tarçın ve çekilmiş ceviz içini de ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için tüm hamur malzemelerini karıştırıp çok sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle bastırıp ince daireler elde ediyoruz. Ortalarına elmalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyup fotoğraftaki gibi iki tarafını ortada birleştirecek şekilde sıkı sıkı kapatıyoruz. 175 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcakken üzerini kaplayacak şekilde pudra şekeri serpiyoruz.
                                                                Afiyet olsun:)
                        

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ