HUMUS

Meze

Malzemeler:


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 3 yemek kaşığı tahin,
  • Yarım limon suyu,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • Yaklaşık 1 silme çay kaşığı kimyon,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • Tuz, kırmızı biber
Yapılışı: Nohutu bir gece önceden suda bekletip haşlıyoruz. Haşlanmış haliyle bir su bardağı olan nohutların kabuklarını soyuyoruz. Tahin, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, kimyon ve tuzu rondoya alıp karıştırıyoruz. Üzerine soyulmuş nohutları da ekleyip pürüzsüz hale gelene dek karıştırıyoruz. Kıvamı çok koyu olursa bu aşamada bir iki kaşık ılık su ilave edebilirsiniz. Servis tabağına humusumuzu alıp üzerine eritilmiş biberli tereyağı gezdiriyoruz.
                                        Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ