LİMONATA

Limonata


Malzemeler:
  • 3 adet büyük boy kalın kabuklu limon,
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker ( isteğe göre arttırıp azaltılabilir),
  • 4 su bardağı su,
  • Taze nane
Yapılışı: Limonların kabuklarını rendenin ufak kısmıyla rendeleyip, suyunu sıkıyoruz. Şeker, limon suyu ve rendelediğimiz kabukları bir tencere alıp birkaç dakika kaynatıyoruz. Bir süre ağzı açık bir şekilde ılık hale gelmesini bekliyoruz. Daha sonra sürahimize süzdükten sonra suyumuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Taze nane ve limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ