TOYGO ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut,
  • Yarım su bardağı buğday,
  • 1,5 su bardağı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Et suyu yada su,
  • Nane,
  • Tuz,
  • Tereyağı
Yapılışı: Buğdayları yıkayıp et suyu yada  normal suda haşlıyoruz. Üzerine haşlanmış nohutları ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıyoruz. Terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir miktar soğuk su katıp çırpıyoruz. Kesilmemesi için kaynayan sudan bir kepçe üzerine katıp karıştırıyoruz ve buğdayları haşladığımız tencereye ekliyoruz ve tuzunu katıyoruz. Kıvamını aldıktan sonra kızdırdığımız tereyağı ve naneyi ekleyip, ocağı kapatıyoruz.
                                                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ